Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Český pohár štafet

Termín: 23. – 24. 4. 2022

Místo: Nové Město na Moravě

Odjezd: v sobotu 23. 4. kolem 10:00 z blízkého města (podle počtu žáků, kteří se přihlásí)

               Informace o dopravě obdrží přihlášení v týdnu před závody. Doprava bude auty.

Nocleh: tělocvična Nové Město na Moravě

Strava: bude zajištěna večeře a snídaně

Kategorie: D12, H12, D14, H14

Soupisky: budou zadány do Orisu v týdnu před závody

Seznam přihlášených

Úsek: do přihlášky uveď, který úsek běháš rád

Všichni přihlášení budou mít místo ve štafetě.

Přihlášky: do 9. 4. u Mery – mery_borek@email.cz, 607 202 373

Do přihlášky uveď číslo čipu, se kterým poběžíš.

Návrat: neděle 24. 4. kolem 17:00

Vezmi si s sebou: čip, buzolu, oblečení a obutí na závod, karimatku, spacák, ručník, bačkory, toaletní potřeby, jídlo na 2 dny, pití

Doprava bude naplánována podle míst bydliště přihlášených dětí.

Cena: 400 Kč (členové výběru 300 Kč)

Těší se na vás Mery a Vráťa

Na začátku března proběhlo soustředění TSM&SCM v okolí Hradce Králové. Zázemí poskytnuté Táborem v Bělči umožnilo všem účastníkům vybíhat na tratě přímo z ubytování. V pátek ihned po příjezdu proběhl trénink lehká/těžká zaměřený na přesné dohledávky, změnu směrů načež trénink přešel na NOB. Večerní přednáška seznámila posluchače s chystanými akcemi TSM, taktéž s chystanými akcemi MČR pro rok 2k22 a se změnami spojenými s novým mapovým klíčem.

Okolí Middlu

Sobotní dopoledne bylo zahájeno Middlem (GPS zde) v blízkosti HK. Rychlý terén prověřil běžce v pozornosti, a mapování ve vyšší rychlosti dokázalo s některými zamávat. Před obědový čas byl vyplněn plavbou na kánoích a šlapadlech v těsné blízkosti ubytování. Odpolední trénink byl situován do městské zástavby na okraji HK. Účastníci poměřili své síly na sprintové tratě. Trénink si vyžadoval čtení detailů, dbání na nepřekročení zakázaných prostor, povinné průběhy a čtení popisů kontrol. Náročnost sprintu pak podtrhla výměna (otočení) mapy v polovině tratě.

Start sprintu v místním parku

Večerní přednáška byla zaměřena na rozbor sobotního middlu a detailnější analýzu postupů sobotního sprintu. Zároveň proběhla příprava na nedělní trénink záchytných bodů. Po teoretické přednášce si všichni účastníci si do slepé mapy zakreslili záchytné body a konzultovali je s trenéry a kolegy.

V neděli ráno se běžci vydali se startem z ubytování na trať dle jejich zakreslené mapy. Převážná většina se s tratí i vlastnoručně vytvořeným mapovým podkladem poprala na výbornou.

Fotogalerie : FOTO JARNÍ SOUSTŘEDĚNÍ TSM JO

Mapa sprintu