Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Těsně před tím, než naši dorostenci znovu zasednou za školní lavice, jsme potrápili jejich nohy a hlavu na soustředění v Mladých Bucích.
Lokace byla zvolena kvůli STM testům, které se konaly v Trutnově a podle kterých se rozřazují do TSM skupin. Jejich zdatnost prověřovala trojka, o-4OO a písemné testy. Někdo si testy přišel pouze prohlédnout a bude je dělat v náhradním termínu v Pardubicích (jejich boj).

Po testech jsme se přesunuli na ubytování na Lesní plovárnu, kde jsme regenerovali naše nohy půlhodinovým klusem a koupáním v místním bazénu. Večer nás ještě čekala přednáška (by Vesko) o podzimních republikových závodech.

Další den nás dopoledne čekal middle na mapě Čížkovy kameny, kde se před rokem konalo MČR na krátké. Tratě (D16, D18/H16, H18), které byly stavěné na 25 minut, aby si dorostenci zvykli na formát závodního middlu, nám připravil Honza Petržela. Důraz tréninku byl kladen na bezchybný výkon ve velmi náročném terénu, to byl také důvod, proč se šlo pouze na dotyk. V kamenných svazích bylo důležité hledat výrazné a unikátní body a složit si z nich robustní plán. To se některým opravdu podařilo a předvedli bezchybný výkon. Např. od Háječka jsem slyšel, že i když nešel naplno, tak si myslí, že by líp nedokázal jít. Myslím si, že z toho by si mohli vzít všichni poučení, že v těžkých terénech je nejdůležitější, aby nohy nepředbíhaly hlavu.

Odpoledne nás čekal sprint v Hostinném. S milióny objížděk cestou jsme se zdárně popasovali a poznali kraj zase o trochu víc. Dorostenci měli za úkol jít sprint v závodním tempu, aby probudili svou sprintovou rutinu a před MČR ve sprintu měli aspoň jednu generálku. Ukázalo se, že ač sprint nepatřil k těm nejtěžším, mnoho dorostenců dělalo velmi zbytečné chyby. Snad si z toho vezmou ponaučení a na MČR ukážou klidný a bezchybný výkon.

V neděli dopoledne nás ještě čekal hromaďák. Ač z mapy les vypadal poměrně čistý, v reálu nás čekalo kopřivo-ostružinové peklo. Chtěl bych se omluvit kategorii D16, která si asi nic jiného, než to peklo neužila. Můžeme si z toho vzít alespoň jedno pozitivum a to, že nejen delší tratě, ale i tenhle fekál nám zase trochu posílil náš morál. Bylo vidět, že všichni trénink brali vážně a v lese se fakt kousli. Chtěl bych také pochválit všechny kluky, že nepodcenili rozcvičení a už když jsem se vracel z roznosu, tak se rozbíhali.

Chtěl bych všem poděkovat za soustředí, jak trenérům, tak všem účastníkům. Je vidět, že na soustředění nejezdíte jen pokecat s kamarády, ale že se v orienťáku chcete posouvat. A toho si fakt cením.

Koště