Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Na začátku března proběhlo soustředění TSM a SCM JO v Maďarsku.

Již 7.3. jsme zahajovali soustředění odpoledním tréninkem sudá/lichá v CHKO v těsné blízkosti městečka Bócsa, kde se nacházelo i naše ubytování v místním sportovním středisku. V následující dny jsme se sžívali s místním převážně rovinatým terénem, který byl protkán hustým těžko průstupným porostem skrývajícím mimo jiné i spoustu trnitých klečí #zdedáčehadr.

Třetí den jsme změřili síly s účastníky JWOC 2018 na dlouhé trati v kategorii ženy. Trať nás vedla ze zarostlých oblastí do terénu s charakterem polopouště. Kleč, duny, sem tam strom a spousta jemného písku byla výzvou nejen pro závodníky, ale i pro naše vozidla při dopravě na start. GPS zde.

Abychom místní terény pořádně natrénovali, procvičovali jsme různé techniky na kombotechu GPS ZDE, čtení popisů při Micro O či na upravených mapách bez objektů atp.

Nedílnou součástí tréninku je i odpočinek, proto jsme vyrazili na návštěvu nedalekých termálů. K regeneraci bylo k dispozici několik saun, kryté vířivé bazénky, plavecký bazén a taktéž série lázní pod širým nebem, takže každý si zde přišel na své. Zatímco většina z nás odpočívala od zapadávání do písku na tratích a na cestách s vozidly, některým tato uvíznutí nestačila, a tak to řešila po svém. #hydraulickénůžkynaštěstínebylypotřeba #vnouzipoznáškamaráda.

Vyvrcholením soustředění pak byla opět trať JWOC 2018. Tentokrát middle v národním parku a CHKO Kaskantyú. Téměř neprůstupná změť křovisek a stromů činila tuto trať velice obtížnou jak fyzicky tak i po mapové stránce.

Odpoledne nás pak čekal bohužel poslední trénink na rozloučenou s těmito nádhernými terény. Bohužel jsme byli nuceni předčasně ukončit soustředění z důvodů vstoupení v platnost četných opatření stran pandemie Covid-19 a uzavírání hraničních přechodů Maďarska a Slovenka. (3 dny před oficiálním koncem soustředění). Čekala nás tak neplánovaná a pro řidiče velice náročná noční cesta do ČR.

Další fotografie jsou dostupné zde.

GPS Middle Tázlár zde.

!! Jak již bylo avizováno, velikonoční soustředění bylo z důvodů nařízení vlády zrušeno. Pořádání květnového soustředění je zatím s velkým otazníkem. O dalším průběhu vás budeme včas informovat!!