Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Na tradiční velikonoční soustředění jsme letos s SCM zavítali do lesů u Lipnice nad Sázavou. Ve výborném zázemí RZ Ředkovec se ve čtvrtek sešlo přes čtyřicet běžců a běžkyň, aby se připravili na jarní část sezóny. Na kraj mapy jsme to měli lehce přes kilometr, na vzdálenější tréninky z její druhé strany jsme potom přejížděli auty.

Hned po čtvrtečním příjezdu jsme trénování odstartovali věšákem – sběračem, večer pak následoval první noční trénink. Na mapě bez cest byly některé kontroly opravdu náročné a každého prověřily v držení směru.

V pátek na nás čekal vydatný long, jehož mapa bez cest skýtala mnohem rozmanitější volby postupů, ačkoliv občasná náhodně objevená cesta lehce zamíchala s mezičasy, jak jsme zjistili při večerním rozboru. Odpolední kombotech s koridorem a vrstevnicovým micro-o procvičil jak orientaci v terénu s omezeným počtem orientačních bodů, tak správné čtení popisů.

Soustředění se mimo trenérů a svěřenců SCM účastnilo také několik dospělých reprezentantů. Ti nám mezi občas svými a občas společnými tréninky velice pomáhali s roznosem, sběrem a další organizací. V sobotu večer se pak ujali slova a nabídli mladším své zkušenosti v rámci řízené a později dosti volné debaty na téma Motivace a spojení reprezentační kariéry s běžným životem.

Pět výběhů kopce následovaných mapovým seběhem v množství kamenů a terénních detailů nás čekalo v sobotu dopoledne. Zbytek dne byl inspirován testy TSM. Při několika kolech terénního krosu si měl každý zapamatovat čtyři kontroly (v každém kole na jiné mapě), které pak co nejrychleji přesně zakresloval do mapy prázdné. Druhá polovina účastníků mezitím posilovala a běhala superpíchače. Kros jsme večer doplnili ještě pozornostními testy a přednáškou k letošním důležitým závodům. V neděli testovací middle, odpoledne volno, výlet po lomech, večer rozbor a farstovaný nočák s hromadným startem.

A konečně pondělí. Po loňském bloudění pánské skupiny se letos šifry vyluštit podařilo a holky nalezly. Nevynechaly ani Teslačky a někteří vyráželi i do lesa s pomlázkou. Při tříkolových památných pamětních paměťových štafetách dvojic jsme potrénovali paměť. V prvním okruhu mapa k další kontrole na předchozí, v druhém kole jedna mapa se třemi kontrolami pro každého (záleželo na domluvě, aby každý vzal jiné) a třetí okruh hvězdice se slovní předávkou polohy další kontroly.

A teď odpočinek…

Výsledky, mapy, GPS, fotky