Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

O víkendu 9.-11.11. proběhlo úvodní soustředění TSM a SCM JO dorostu tentokrát situované pod skalní masiv hradu Sloup ve Sloupu v Čechách. Na účastníky čekal pestrý program, při kterém jsme se nejen seznámili s novými členy (které tímto ještě jednou vítáme), ale také jsme řádně protočili nohy na různorodých tréninkových tratích.

Ukázky map

Hned po příjezdu nás čekala běžecká hra přímo v obci a přilehlém okolí a dále pak seznamovací hry.

Sobotní orientační pohyb jsme zaměřili na farstované okruhy s hromadným startem, kde byl kladen důraz na kombinaci soustředěného běhu v kopcovitém, členitém terénu a na precizní čtení mapy. V odpoledních hodinách jsme se přesunuli na kombotech. Všichni se zde museli poprat se záměrně nekompletním a různorodým mapovým podkladem, držet směr, sledovat okolí a soustředit se při zapeklitých dohledávkách mezi skalkami. Před večeří nás čekal Jančou profesionálně vedený posilovací a protahovací blok. Večer jsme prodiskutovali, co a jak stran našeho sdružení, na což jsme navázali společným komplexním rozborem postupů.

Posilování s protažením

Nedělní ráno jsme hromadně odstartovali na HROBíku. Delší běh ve dvojicích s volným pořadím kontrol zaměřený na spolupráci v týmu, čtení mapy a taktické rozvržení trasy a postupů mezi jednotlivými kontrolami v souladu s neúprosným časovým limitem.

Fotografická dokumentace by Káťa zde.

 

GPS tracking : Kombotech dlouhá;Kombotech krátká; Okruhy: 1A; 1B; 2A; 2B; 3AB; 3BA; 3BB.

 

Výsledky HROB. Rozhodující pro výsledné pořadí byl počet sebraných kontrol, ale i výsledný čas.

 

                                                                                                                      Za trenéry TSM a SCM JO, Číba