Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Ve dnech 13. – 19.8.2018 proběhlo letní soustředění výběru dorostenců a juniorů, které bylo situováno do příhraničního města Harrachov. Ubytovaní jsme byli ve sklárně, odkud jsme vyráželi na tréninky a cyklovýlety.

Na pondělí byla jako seznamovací trénink připravena sudá-lichá na svazích Čerťáku. Večer nás pak obohatil svojí přednáškou aktivní český reprezentant Miloš Nykodým, který se právě navrátil z MS v Lotyšsku. Ve svém vyprávění hovořil o fyzické i psychické přípravě a do své přednášky zahrnul i bohaté zkušenosti ze své dosavadní kariéry reprezentanta ČR.

V úterý dopoledne proběhl měřený OB kros, před kterým jsme si měli možnost s Milošem vyzkoušet jeho mobilizační rozcvičení. V odpoledních hodinách jsme vyrazili na cyklovýlet, jehož trasa se ubírala k osadě Jizerka a dále na Příchovickou rozhlednu českého vynálezce Járy Cimrmana. Večer pak proběhlo vyhodnocení a rozbor tréninku.

Ve středu jsme zavítali do nedalekých Jakuszyc, kde proběhl dvoukolový middle v terénu se sníženou viditelností, bažinách, melioračních rýhách atd. V druhém kole pak probíhalo startování handicapem, kde se závodníci vydávali do kamenité stráně. GPS: Middle dopoledne – delší; Middle dopoledne – kratší; Middle odpoledne – delší; Middle odpoledne – kratší.

Čtvrteční dopoledne jsme strávili cyklovýletem za našimi hranicemi směr Orle a Torfowisko Izerskie. Odpoledne jsme absolvovali prohlídku sklárny Novosad a syn a dále jsme pokračovali na obhlídku Mumlavských vodopádů. Na večer pak proběhl třetí ročník Kofola cupu – štafeta trojic v areálu sklárny.

V pátek proběhl závod dvojic v horském orientačním běhu se startem i cílem u Mumlavských vodopádů. Odpoledne si pro nás připravili přednášku Jana a Pavel Kubátovi o životě a orientačním běhu ve Finsku.

V sobotu jsme absolvovali měřenou klasiku opět na Jakuszyckých svazích. Odpoledne nás čekal ještě cyklovýlet okolo Harrachova s krásnými výhledy do krajiny krkonošských hor. GPS: Klasika – long; Klasika – short

Na závěr soustředění proběhl scorelauf v polských bažinách. Během soustředění proběhlo i několik testů pozornosti.

Fotodokumentace z akce by Kata Kaškis

 

V termínu od 14. do 16.9.2018 se uskuteční další soustředění SCD, tentokrát ve Stapu ve Sloupu v Čechách. Přihlášky emailem na Mery.

bližší info zde.
seznam přihlášených zde.