Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Kratší, trochu ladící, trochu regenerační soustředění dorostu a juniorů SCM a TSM JO jsme absolvovali poslední květnový víkend na Teplicku. Spíše komornější účast ale rozhodně nebyla na škodu. Zázemí poskytlo Biskupské gymnázium v Krupce-Bohosudově, na jednotlivé tréninky to nebylo daleko (do 5 km).

Hned v pátek proběhl atletický test na dráze na 3 km (běželi ho jen ti, co zatím neběželi např. s oddílem nebo s VD). Výsledky najdete zde.

Po večeři bylo kromě pokynů k dalšímu programu soustředění zařazena regenerační a protahovací fáze mj. s nafukovacími balony.  V sobotu ráno se výběr zúčastnil OM na klasické trati, které uspořádal oddíl Lokomotiva Teplice v nedalekém Přítkově. Po krátkém odpočinku byl připraven trénink na směry nazvaný „kombotech-azimuty“, který měl za cíl důsledně držet směry společně s odhadem vzdáleností. Tempo bylo volné. Mapa: krátká, dlouhá. 2DRerun: krátká, dlouhá.
Večer následoval bazén a rozbor postupů (elektronickou tužkou).

V neděli ráno jsme šli rychlejší fázi, a to krátkou trať s motýlky.  Mapa byla sice kompletní, ale v terénu se objevovala řada dalších kontrol a bylo nutné číst popisy a čísla kontrol. Ta byla napsána římskými čísly, aby závodníky donutily je pečlivě číst. Mapa: krátká, dlouhá; výsledky, mezičasy.
Po obědě jsme se sbalili a před cestou domů byl ještě připraven jeden kratší trénink „odbočovák“.  Důraz měl být kladen na správné odbočení z cest pod různými úhly na náročnější dohledávku; spolupráce buzoly,  odhadu vzdáleností a šestého smyslu. Mapa: krátká, dlouhá.

Během celého soustředění bylo velmi teplé počasí, díky tomu byly jednotlivé fáze o trošku náročnější, než byly plánované. Nicméně byl to snad dobrý krok k nastartování pro nejbližší jarní vrcholy: nominačky na MED a MČR na KT.

Fotky: Káťa Kašková

Dnes proběhlo testování dorostu na dráze v Krupce na Teplicku. Výsledky najdete zde.

Foto z vyhlášení a další fotečky.

Jak probíhala sobota od Lukáše Vitebského.

Jak probíhala neděle od Matěje Tkáče.

Nominace na VIII. Olympiádu dětí a mládeže v Brně – zde.

V termínu od 9. do 11. 6. 2017 se uskuteční mapové soustředění žáků SCD na Slovance.

Propozice jsou zde.

Přihlašujte se tady.