Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Pro úvodní soustředění jsme vybrali lokalitu méně známou, vesničku Sněžník, která se nachází 12 km od Děčína a kousek od rozhledny Děčínský Sněžník. Oblast, která je pro orieňťáky téměř nepolíbená, poskytuje úchvatné terény vhodné klidně i na mistrovství světa.

20141108_092456

V pátek večer byly na řadě seznamovací hry. Na výstupy z jedné takové se lze podívat zde:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Všichni byli rozděleni do týmů po čtyřech. Principem bylo napsat do každého trojúhelníku postupně věci nebo činnosti, co má čtveřice, trojice, dvojice nebo jednotlivec ve skupině společné/jedinečné. Kromě toho se představili jednotliví účastníci vč. trenérů.

V sobotu byl na programu „HROB“. Jednalo se o delší trénink na podkladě ZM 10, která byla doplněna výřezy o-map a objekty, které byly detekovány z ortofota. Účastníci se rozdělili do dvojic a měli podmínku, že na třech kontrolách musí razit kontrolu současně, ostatní mohli libovolně si rozdělit. Časový limit byl stanoven na dvě hodiny. Na mapu se lze podívat zde, na postupy některých pak zde. Výsledky jsou k dispozici na tomto odkazu.

Po dobrém obědě nás čekalo jakési „1.kolo“ biatlonového OB – lokace. Úkolem bylo oběhnout po fáborkách trať o délce zhruba 3 km. Na této trati bylo celkem 9 kontrol a na každé se určovala přesná lokace, příp. umístění kontroly, která je z daného místa vidět. Někteří se poté přesunuli do děčínského bazénu.
Po večeři náš navštívil děčínský fyzioterapeut Petr Toncar. Během dvou hodin nám sdělil zajímavé poznatky o protahování a tejpování. Prezentaci si můžete prohlédnout.

V neděli se uskutečnilo 2. kolo biatlonového OB. Běželi se dva okruhy na mapě Ostrov, kdy po každém se střílelo ze vzduchovky.

P1080325

Součtem časů i penalizací vznikly výsledky. Poté již byl na programu řízek s bramborem a mohli jsme se vydat do svých domovů. Příští soustředění se uskuteční na přelomu února a března.