Nejste přihlášen(a) | Přihlásit se

Soustředění Kytlice
24. – 26. 5. 2013

Program soustředění

  • Pátek: odpoledne – dvojice cesta
  • večer – noční štafety
  • Sobota: dopoledne – middle
  • odpoledne – štafety
  • večer – noční jednotlivci
  • Neděle: dopoledne – Lotyšské štafety
  • odpoledne – dvojice cesta

Soustředění se zúčastnilo 49 dětí a 4 trenéři .Velmi zajímavé mapové tréninky připravil Miloslav Průcha. Traťový servis zajišťovali: Mery, Borek Podrábští a Miloš Eiselt. Soustředění jsme zahájili tréninkem dvojice cesta. Žáci měli absolvovat 2 kola toho tréninku. 2. kolo jsme z časových důvodů odložili na neděli. Noční miništafety v areálu rekreačního střediska byly moc povedené. Zvítězil tým ve složení Káťa Kubecová, Nina Jeřábková a Anička Hájková.

Sobotní middle ve svých kategoriích vyhráli: Kuba Bílý, Adéla Rýdlová, Vít Mareš a Markéta Pavlíková. Z účastníků soustředění jsme sestavili 14 tříčlenných štafet. Nejmladší žákyně běžely samostatně 1. úsek. Vítězství ve štafetách patřilo trojici Lenka Šritrová, Lukáš Paroulek a Kuba Marek. 2. místo Marie Podrábská, Kuba Bílý a Kuba Marek, 3. místo: Vendula Růžičková, Matyáš Kout a Péťa Melichar.

Večerní noční OB absolvovala většina dětí ve dvojicích či trojicích. Samostatněběžící žáci a žákyně velmi chválím. Mezi mladšími se s nočním OB nejlépe poprali Adéla Rýdlová, Majda Rýdlová a Míša Šklíbová. Všechna odvážná děvčata jsou z TJN. V H14 vyhrál Matyáš Kout před Mírou Janečkem a Péťou Melicharem. Ze startujících D10 na 1. úseku vyhrála Anička Schacherlová .

Nedělní program zahajily Lotyšské štafety. Týmy měli za úkol přinést v co nejkratším čase z lesa lepíky ze 17 kontrol. Stačil vždy jeden pro tým. Navíc musel každý člen týmu orazit 3 povinné kontroly. Nejlepší taktiku zvolil tým ve složení: Vít Mareš, Markéta Koutová, Lukáš Vitebský, Lucie Linková a Vojta Matyáš. Zajímavé bylo, že některým týmům po návratu do cíle chyběla 1 kontrola úplně. Někteří po tomto zjištění vyběhli ještě jednou do lesa a lepík přinesli. Cením si přístupu Kuby Bílého, který již převlečený, neváhal a vrhl se znova mezi kapky deště kamsi do bažin pro lepík. Stejný osud si zvolil Péťa Melichar a Markéta Pavlíková. Takové srdcaře pro týmový úspěch je radost mít na soustředění.

Jsem ráda, že se na soustředění objevilo několik úplně nových tváří. Chválím všechny za boj s počasím a nástrahami krásného orientačně velmi zajímavého lesa v Kytlici. Těším se na další akci se žáky JO.
Mery

Fotky ze soustředění jsou již k dispozici ve fotogalerii SCM. Výsledky ze soustředění naleznete uvnitř článku.

Zobrazit celý článek

Velmi nás to mrzí a omlouváme se, ale bohužel musíme zájezd na Slovensko zrušit. Počet přihlášených by nezaplnil zdaleka autobus a další možnosti dopravy i ubytování jsme pod dlouhém zvažování vyloučili.
Budeme se snažit to trochu vykompenzovat soustředěním na konci prázdnin i dalšími akcemi SCM JO.

V pátek se uskutečnilo testování na dráze v Jablonci nad Nisou. Všichni běželi 3 km ve dvou vlnách. Kompletní výsledky zde.

Nominace na 6. LODM

Nominace na 6.LODM v Uherském Hradišti:
D12 Markéta Pavlíková
D14 Dominika Kálenská
H12 Vít Mareš
H14 Vít Koštejn

Na stránce žák. akcí naleznete rozpis k jarnímu soustředění žactva v Kytlici.